ANWB Streetwise

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
Op maandag 26 september hebben alle leerlingen van De Merwijck deelgenomen aan het programma "Streetwise" van de ANWB. Ze maakten op een veilige manier kennis met het verkeer. Groep 1 en 2 oefenden met het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en oversteken.
Bij groep 3 en 4 lag de nadruk op de actieve verkeersveiligheid. Ze leerden veilig oversteken en begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken.
Hallo auto leerde de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen.
Trapvaardig trainde de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugtas op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school. Als afsluitend onderdeel mochten de kinderen op een elektrische step rijden.
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem