Gips-spel groep 7

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
Het G.I.P.S. project is een project voor scholen.
Daarom word het ook G.I.P.S. genoemd betekent Gehandicapte Informatie Project Scholen.
Het wordt georganiseerd door Miranda Nas. Er komen dan mensen op schoolbezoek met een beperking.

De eerste donderdag middag ga je allemaal spellen doen, maar het zijn geen normale spellen. Je moet bijvoorbeeld in een zak grabbelen en zien te raden wat er in zit. Dit is voor een blinde, want een blinde ziet natuurlijk niks en jij zelf ook niet als er ergens een zak om heen zit.

Er zijn dan ook spellen met een rolstoel en met een taststok, maar je moet ook schaken met en band met een stok waar een magneetje aan zit. Dit moeten mensen die geen vingers of armen hebben, of die verlamd zijn zo spelen.

Je maakt er ook braille en leert dat mensen met een handicap eigenlijk ook maar gewoon mensen zijn.
Een week later mag je allemaal vragen stellen die je die week hebt gemaakt. Je komt dan bij iedereen een paar minuten langs en stelt je vragen en schrijft de antwoorden op. dit doe je allemaal met een groepje.

Als het project dan is afgelopen krijgt ieder kind dat succes vol heeft meegedaan een certificaat. Daar op staat dat je hebt deel genomen en de handtekening van Miranda Nas.
Degene die er op onze school voor heeft gezorgd is juffrouw Jeanne, dus Jeanne bedankt voor alles en natuurlijk de mensen van het Gips-project.

Nikki Selen groep 7!
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem