Limburgs museum

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>
Op 25 maart gingen we met de auto’s naar het Limburgs museum.
Toen gingen we naar de ingang en daar was een vrouw die ons ging rondleiden.

We werden verdeeld door acht groepen, maar eerst werd er wat verteld over de geschiedenis van de vroegen steentijd tot de Romeinse tijd.
Gr1 was de vroege steen tijd, Gr2 de late steentijd, Gr3 de bronstijd, Gr4 de ijzertijd, Gr5 de Romeinse boeren, Gr6 Romeinse ambachtslieden, Gr7 Romeinse militairen, Gr8 Romeinse burgers.
Toen moesten we naar de markt van de Romeinen [het was na gebouwd].
Daar werd wat verteld van de Romeinen.

Toen kregen we een soort tasje waar we onder de speurtocht puzzel stukjes in moesten doen. De speurtocht begon en de groepen gingen naar de begin plek.
We moesten vragen beantwoorden want als je alle vragen goed had dan moest je weer naar de markt.
Toen elke groep klaar was gingen we naar de hal daar maakte we puzzel van de puzzelstukken maakte de er een puzzel van. Daar kwam een afbeelding uit. We keken hoeveel we er goed hadden.


We gingen op vrijdag 25 maart met de auto naar het Limburgs
Museum.
We waren verdeeld in 8 groepen. De vroege steentijd, de late steentijd, bronstijd de ijzertijd en de Romeinse boeren de Romeinse ambachtslieden, de Romeinse militairen en de Romeinse burgers. Dit waren de groepen. We gingen daarna vragen beantwoorden. waar nummers en letters op stonden. Toen we alle puzzelstukjes hadden gingen we puzzelen met de groepjes. Er kwam allemaal een andere puzzel uit. We moesten het daarna weer op gaan ruimen. Bij het laatste kregen we een koekje. We gingen weer terug naar de tijd van nu de tijd van het leren!

Van Mika Tren en Fabienne V
Wij bedankte de mevrouw dat we mochten komen.
Voor dat we gingen kregen we nog een koekje we stapte weer in de auto’s en gingen terug.
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem
fileitem